Boğaziçi Yurtdışı Eğitim Logo
 

Yurtdışı Üniversite Eğitimi


Yurtdışı Üniversite Eğitimi

Öğrenciler için en önemli dönemlerden biri de üniversite hayatıdır. İlkokul ile başlayan eğitim süreci, master ve doktora eğitimleri ile son bulur ve öğrenciler istedikleri kariyerlere ulaşma imkânı elde ederler. Daha önceleri yurtdışında üniversite eğitimi görenler olsa da sayıca günümüzde daha fazla öğrencinin eğitimini farklı ülkelerde tamamlamak istedikleri görülmektedir. Elbette bunun en büyük nedeni kolaylaşan ulaşım şartları ve ekonominin daha yüksek seviyelerde olmasıdır. Eğitim için yurtdışını tercih edenler, belli ülkelerle sınırlı kalmıyorlar bilakis seçeneklerin fazla olmasından dolayı istedikleri herhangi bir yerde üniversite okuma fırsatını elde edebiliyorlar. Amerika, İngiltere, İtalya, Avustralya veya Almanya gibi gelişmiş ülkelerde üniversite programlarına katılarak eğitimlerini tamamlayan öğrenciler; gerek okul okudukları ülkede gerekse de kendi ülkelerine dönerek iş hayatına kariyer sahibi biri olarak başlama imkânı elde edebiliyorlar.

Yurtdışı üniversite eğitimi almanın birçok yönden öğrenciye sağladığı katkılar vardır, özellikle yabancı dil konuşma ve pratiğe dökme konusunda çok daha başarılı olabilmektedirler. Anadilin İngilizce olduğu ülkelerde okuyan öğrenciler, kısa bir süre içinde dile aşina olup konuşma yeteneklerini daha üst seviyeye çıkartabiliyorlar. Günümüz çalışma alanlarında personel alımı yapılırken en çok istenen şartlardan birinin yabancı dil olması yurtdışı üniversite eğitimi alan bir kişi için kolaylaştırıcı bir etkene dönüşüyor.

Üniversite hayatına yurtdışında başlayan öğrenciler sadece belli alanlarda şans sahibi olmuyorlar. Mesela ülkemizde var olan LYS, YGS, ALES sınavlarında başarı gösterme şartı çoğu Avrupa ülkelerinde yoktur ayrıca puanına göre bölüm seçme gibi bir durum da söz konusu değildir. Öğrenci istediği bölümü tercih etme hakkına sahiptir ve aldığı diploma YÖK tarafından kabul edilmektedir. Bu da bir öğrenci için en büyük avantajdır. Tabi bununla birlikte tercih edilen ülke ve üniversiteye göre istenen bazı şartlar vardır, mesela İngiltere, Avustralya veya Amerika’da üniversite okuyan bir öğrenciden TOEFL, IELTS sınavlarından istenen bazı rekor puanlar vardır, bunları alamayan öğrencilerin İngilizce dilbilgisi yeterli görülmediği için okumalarına izin verilmez. Ama bu da kalıcı bir sorun değildir zira yurtdışı dil okulları bu konuda hizmet vererek sınav hazırlık kursları ile sınavlardan başarılı bir şekilde çıkmalarına imkan tanımaktadırlar.

Yurtdışında üniversite okumak için gerekli şartlar;

  • Okunacak üniversite programına göre diploma veya okuduğuna dair belge,
  • Not ortalaması,
  • Dil yeterliliğini kanıtlayıcı belgeler,
  • Maddi yeterlilik,
  • Bilgi ve yetenek test sonuçları,
  • Referans mektubu,
  • Niyet mektubu.

    Genel olarak yurtdışı üniversitelerinin hepsinde yukarıda belirtilen belgeler istenmektedir. Tüm bunların arasında en önemlisi maddi yeterlilik olarak gösterilebilir.

    Yurtdışı üniversite eğitimi maliyetleri

    Yurtdışında üniversite okumak isteyen kişilerin belli bir rakamda bütçe ayırmaları gerekiyor. Vize ücretleri, eğitim süresince kişinin maddi ihtiyacını karşılayacak kişiler ve kişilerden istenen belgelerin hazır olması gerekiyor.

    Üniversite hayatını yurtdışında tamamlamak isteyen öğrencilerin elbette masrafları kendi ülkelerine göre daha fazladır. Ev kirası, ulaşım masrafı, cep telefonu masrafı vs. tüm bunlar öğrencinin kendi başına veya maddi ihtiyaçlarına kefil olan kişi tarafından karşılanması gerekiyor. Ancak bunun yanında yurtdışında burs veren kurumlar da vardır yani eğitim görürken eğitim masraflarını ve şahsi giderlerini daha az rakamlara düşürmek için uygun bir yöntemdir. Yurtdışı üniversite eğitimi alan öğrencilerin bir diğer maddi geliri de part-time işlerde çalışma şanslarının olmasıdır. Genel olarak eğitim süresince haftalık 20 saat öğrencilerin çalışmasına izin verilmektedir, bu da bir öğrencinin maddi anlamda yükünü hafifletmesi için yeterli gelmektedir.

    Okul seçimi nasıl yapılır?

    Okul seçimi, yurtdışı üniversite eğitiminin en önemli detaylarından biridir. İsabetli karar vermek, doğru zamanda başvuru yapmak ve erken davranmak en önemli temelleri oluşturmaktadır. Genellikle okul seçiminde yapılan en büyük hatalardan biri zamanlamayı iyi kullanamamaktır. Amerika’da 16,000 adet özel ve devlet üniversitesi bulunmaktadır, bu ülkede okumak isteyenler, okul seçiminde daha avantajlı olabiliyorlar fakat buna karşın Avustralya’da 50 kadar üniversite bulunmaktadır. Bu durumda Avustralya’da üniversite okumak isteyen bir öğrencinin çok dikkatli davranarak boş kontenjanları takip etmesi gerekiyor. En az 1 yıl öncesinden araştırma yaparak hangi ülkede okuyacağına karar verip gerekli başvuru işlemlerini gerçekleştirmesi gerekmektedir.

    Boğaziçiedu yanınızda!

    Eğitim sürecini yurtdışı üniversite eğitimi ile tamamlamak isteyenlere sunduğumuz hizmetlerimiz sayesinde çok daha rahat bir şekilde istediğiniz ülkenin üniversite programlarına katılabilirsiniz;

  • Yurtdışında ön lisans eğitimi,
  • Yurtdışında yüksek lisans eğitimi,
  • Yurtdışında doktora eğitimi.

Yurtdışı öğrenci vizesi işlemleri, konaklama ve öğrenciler için gerekli olan diğer tüm ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olan danışmanlarımız ile en doğru kararı alarak istediğiniz gibi bir üniversitede okuyarak kariyer sahibi olabilirsiniz.

Üyeliklerimiz ve Sertifikalarımız

Boğaziçi Yurtdışı Eğitim, Avustralya, İngiltere, Amerika,Kanada, Malta, İrlanda, İtalya, İspanya, Fransa ve Dubai'de öğrenim görmek, yabancı dilini geliştirmek, kariyerinde yükselmek isteyen kişilere ücretsiz yurtdışı eğitim danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Bu hizmeti sunarken İlgili ülkelerin devlet ve meslek kuruluşlarının eğitimlerine katılmakta, akreditasyon ve kalite çalışmaları yürütmektedir.

ICEF 
PIER 
QE 
QEAC 
EducationUK 
IALC