Boğaziçi Yurtdışı Eğitim Logo
 

İngiltere Öğrenci Vizesi


İngiltere Öğrenci Vizesi

İngiltere Öğrenci Vizesi için Gerekli Belgeler

İngiltere'de eğitim alacak öğrenciler için iki farklı vize türü bulunuyor:

1- Öğrenci Ziyaretçi Vizesi (Student Visitor Visa); Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur. Süresi en fazla 11 ay olan kurslar için verilir. İngiltere'den uzatılamaz.

2- Öğrenci Vizesi (Student Visa); Başvuru için en az Orta (CEFR B1) seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. İngilizce seviyesi, uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır. İngiltere'den uzatılabilir.

  1. Öğrenci Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Belgeler
    (Uzatılamayan Student Visitor Visa Kategorisi)
  • Vize ücreti; 132 USD (6 aylık Student Visitor Visa için)

     238 USD (11 aylık Extended Student Visitor Visa için)  

  • İngiltere'de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz. Vize başvuru tarihi itibarıyla en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Varsa eski pasaportlarınız
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız Fotoğraf 3,5x4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70'ini kapsamalıdır. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.
  • Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge ve İngilizce tercümesi
  • İngiltere'deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler
    Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait:
    - Orijinal banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
    - Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi ve İngilizce tercümesi (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
    - Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
    - Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi ve İngilizce tercümesi
  • Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı ve İngilizce tercümesi
  • Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgenizin fotokopisi ve İngilizce tercümesi

Çalışıyorsanız:

  • Son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup ve İngilizce tercümesi
  • Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge ve İngilizce tercümesi
  • Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi
  • 18 yaşın altında olup anne ve baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname ve İngilizce tercümesi
  • 18 yaşın altındaki öğrenciler için Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi

 

  1. Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler
    (Uzatılabilen Student Visa Kategorisi)
  • Vize ücreti: 492 USD
  • İngiltere'de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız.
  • Şu andaki İngilizce seviyenizi gösterir aşağıdaki sınav sonuç belgelerinden en az bir tanesi;
    IELTS: Tüm bölümlerinden en az 4,0
    TOEFL: Reading 8, Listening 13, Speaking 19, Writing 17
    PEARSON: Tüm bölümlerden en az 36
    TOEIC: Reading: 275, Listening: 275, Speaking: 120, Writing: 120
    CAMBRIDGE :PET: Tüm bölümlerden en az Borderline , FCE, CAE, CPE, BEC: Tüm  bölümlerden en az Weak
  • İngiltere'deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi ispatlamak için banka şubenizden alınmış orijinal hesap cüzdanı;
    Banka hesabı, öğrencinin adına olabileceği gibi anne veya babasının adına da olabilir. Bankada gösterilecek mevduat, vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmalıdır. Hisse senedi veya fon hesapları kabul edilmemektedir. Söz konusu hesap Sterlin, TL veya başka para birimleri cinsinden olabilir.
    Hesapta bulunması gereken miktar aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır:

Londra'da eğitim alacak öğrenciler için:

Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 1000 Sterlin
Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 9000 Sterlin

Londra dışında eğitim alacak öğrenciler için:

Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 800 Sterlin
Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 7200 Sterlin

  • Bankada gösterilen mevduat anne veya baba üzerineyse, hesap sahibinden alınacak, masraflarınızın söz konusu kişi tarafından karşılanacağını belirten sponsorluk mektubu
  • Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinde anne, baba ve varsa kardeşler, eş, çocuklar görünmelidir
  • 2 adet vesikalık fotoğrafınız Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş, 3,5x4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70'ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.

İlgili Diğer Sayfalar


Üyeliklerimiz ve Sertifikalarımız

Boğaziçi Yurtdışı Eğitim, Avustralya, İngiltere, Amerika, İrlanda, İtalya, İspanya, Fransa ve Malta' da öğrenim görmek, yabancı dilini geliştirmek, kariyerinde yükselmek isteyen kişilere ücretsiz yurtdışı eğitim danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Bu hizmeti sunarken İlgili ülkelerin devlet ve meslek kuruluşlarının eğitimlerine katılmakta, akreditasyon ve kalite çalışmaları yürütmektedir.

YEDAB 
ICEF 
PIER 
QE 
QEAC 
EducationUK 
British Council