Boğaziçi Yurtdışı Eğitim Logo
 

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi


Öğrenci Vizesi Başvuruları İçin Gerekli Belgeler

Vize Bölümüne, gerekli belgelerin (Offer of a place veya Letter of Acceptance hariç) orijinalleri veya noter tasdikli kopyaları sunulmalıdır.

  • Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmış ve tarih atılmış başvuru formu
    (NZIS 1012 Application to Study in New Zealand)
  • Yeni Zelanda’dan ayrılmayı planladığınız tarihten sonra da en az 3 ay geçerli pasaport
  • 6 aydan daha eski olmayan 2 adet pasaport ölçülerinde fotoğraf.
  • Uçuş detaylarınız
    (Göçmenlik Ofisi size vize vereceğini duyurduktan sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak bundan önce biletinizi almanız tavsiye edilmez.)
  • Vize Başvuru Ücreti (US$210)
    Ücret Elçiliğe başvuru sırasında, Amerikan doları cinsinden ve peşin olarak ödenecektir. Kredi kartı, çek, banka transferi veya EFTpos ödemeleri kabul edilmemektedir.
  • Yeni Zelanda’da eğitim göreceğiniz okuldan kursa kabul mektubunuz  (Letter of Offer)
    (Bu mektubun göreceğiniz kurs ile ilgili tüm detayları belirtmesi gerekmektedir.)
  • Yeni Zelanda’da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan sağlık muayenesi istenecektir.

Maddi Durum Gösterir Belgeler:

- Başvuru sahibi çalışıyorsa ve masraflar kendisi tarafından karşılanacak ise:

. Banka hesap cüzdanları

. Çalıştığı işyerine ait evraklar:

  • Çalıştığı işyerinden işvereni tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki görevini, ne kadar süredir burada çalıştığını, kullanacağı onaylanmış izin günü sayısı ve tarihleri ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınız belirtilen resmi bir yazı.
  • Maaş Bordrosu
  • Vergi Levhası
  • İmza sirküleri
  • Ticaret/Sanayi odası faaliyet belgesi
  • SSK’lı işe giriş bildirgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Varsa kendisine ait tapu/tapular
  • Kurs bitiminde aynı işyerinde görevine devam edecekse işverenden antetli kağıda yazılmış resmi bir garanti yazısı

- Başvuru sahibinin masrafları ailesi veya herhangi başka birisi tarafından karşılanıyorsa:

  • Eksiksiz doldurulmuş ve bankadan onaylanmış ‘Financial Undertaking for a Student Form’ (NZIS 1014)
  • Ailesi veya masrafları karşılayan diğer şahısın veya kurumun
    • Maaş Bordrosu
    • Vergi Levhası
    • İmza sirküleri
    • Ticaret/Sanayi odası faaliyet belgesi
    • SSK’lı işe giriş bildirgesi
    • Ticaret Sicil Gazetesi

- Öğrenci burslu olarak okumaya gidiyorsa:

  • Tam burs hakkı verildiğine ve bu bursun neleri kapsadığına dair Yeni Zelanda’daki okuldan detaylı resmi bir yazı
  • Eğer kalınacak yer parası ve diğer tüm harcamalar önceden ödendiyse Eğitim enstitüsü/okul veya üniversiteden bunların önceden ödendiği ve garanti olduğuna dair resmi bir yazı.
  • Yeni Zelanda’da kalınacak yerin garanti olduğunu belirten resmi bir yazı.

Yeni Zelanda’da 2 seneden uzun süre eğitim görecek olanlardan:

  • Yeni Zelanda Göçmenlik Bürosu (NZIS) tarafından Panel Doktorları ve Radyolojistler tarafından eksiksiz doldurulmuş Medical and Chest X-Ray Certificate (NZIS 1007'yi) sunmaları gerekmektedir.
  • 17 yaşından daha büyükseniz vatandaşı olduğunuz ülkenizden alınan ve başvuruyu yapmadan önce 5 sene veya daha uzun süreyle yaşadığınız ülke/ülkelerden alınan sabıka kaydı ibrazı gerekmektedir.

 

Önemli

  • Yeni Zelanda’ya yalnızca 12 hafta ya da daha az süreyle kurs için gidecek olanlar yukarıda belirtilen evrakları ibraz etmek kaydıyla Ziyaretçi Vizesi (Visitor Visa) için başvurabilirler.
  • Göçmenlik Ofisi yukarıdaki belgelerle birlikte ilave dokümanlar sunmanızı isteyebilir.
  • Sunduğunuz tüm belgeler incelenmeye tabi tutulabilir.
  • Göçmenlik Ofisi, başvuru sahibine, öğrenci vizesi verileceğini duyurmadan önce, Yeni Zelanda’daki okul ve kalınacak yer parasının yatırılması istememektedir.
  • Öğrenci vizesi başvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorunludur. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
  • Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek Öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1.000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
  • Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanlardan (gidiş-dönüş bileti hariç) her yıl için 10.000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
  • Öğrenci vizesi başvurunuz sunduğunuz evraklar, Yeni Zelanda’daki okuldan ve/veya kalınacak yerden ve/veya diğer bir ofisten bilgi edinilmesi ve/veya başvuru sahibinin mülakata alınması durumlarında uzayabilir.

 

İlgili Diğer Sayfalar


Üyeliklerimiz ve Sertifikalarımız

Boğaziçi Yurtdışı Eğitim, Avustralya, İngiltere, Amerika, İrlanda, İtalya, İspanya, Fransa ve Malta' da öğrenim görmek, yabancı dilini geliştirmek, kariyerinde yükselmek isteyen kişilere ücretsiz yurtdışı eğitim danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Bu hizmeti sunarken İlgili ülkelerin devlet ve meslek kuruluşlarının eğitimlerine katılmakta, akreditasyon ve kalite çalışmaları yürütmektedir.

YEDAB 
ICEF 
PIER 
QE 
QEAC 
EducationUK 
British Council